Δήλωση Παναγιώτη Λαφαζάνη για το Brexit και τις αντιδράσεις της Ε.Ε

0
1049

ΤΑ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ “ΒΡΕΤΑΝΟ ΤΣΙΠΡΑ” ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ

ΤΣΙΠΡΑΣ – ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΙΣΗΤΑ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΕΝΟΣ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΚΑΤΗΦΟΡΟΥ

 Η ΡΟΔΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΕΛΙΤ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

Ο Π. Λαφαζάνης, επικεφαλής της ΛΑ.Ε. μιλώντας το πρωί σε ραδιόφωνο της Λάρισας, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

“Έχουν λυσσάξει οι κυρίαρχοι κύκλοι της ΕΕ και της “παγκοσμιοποίησης” με την αναπάντεχη γι’ αυτούς ψήφο του Βρετανικού λαού υπέρ του Brexit.

Γι’ αυτό και όλοι αυτοί οι εξουσιαστές του πλανήτη, από τους πολυεθνικούς τραπεζικούς κολοσσούς μέχρι τα κερδοσκοπικά κεφάλαια, βυσσοδομούν για να εμποδίσουν να γίνει πράξη η κυρίαρχη βούληση του Βρετανικού λαού.

Από τα κέντρα εξουσίας στις ΗΠΑ μέχρι το Γερμανικό κατεστημένο, έως τη μισητή από τους λαούς γραφειοκρατία των Βρυξελών, ψάχνουν τώρα για τον “Βρετανό Τσίπρα” και την ομάδα εκείνη των Βρετανών πολιτικών που θα τον περιβάλλει, ώστε να αναλάβουν τον βρώμικο ρόλο να μετατρέψουν το Brexit σε Bremain.

Όλοι αυτοί δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι τόσο η ευρωζώνη όσο και η ΕΕ ανήκουν πλέον στο παρελθόν και δεν έχουν κανένα απολύτως μέλλον.

Η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ που συνέρχεται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλες χωρίζεται με ένα αγεφύρωτο χάσμα από τους λαούς της Ευρώπης και σε καμιά περίπτωση δεν τους αντιπροσωπεύει. Αποτελεί ένα θέατρο σκιών. Αυτό δείχνει και η παρουσία του Τσίπρα στη Σύνοδο, όταν πλέον δεν αντιπροσωπεύει σχεδόν τίποτα στην Ελλάδα παρά μόνο την απέχθεια του λαού μας.

Σήμερα οι λαοί της Ευρώπης, απ’ άκρου εις άκρου, στρέφονται ενάντια στον δεσποτισμό και τη νέα απολυταρχία που αντιπροσωπεύει η γραφειοκρατική εξουσία των Βρυξελών, όπως στρέφονται και ενάντια στις χρηματιστικές και κεφαλαιακές ολιγαρχίες που στηρίζονται από την, υπό Γερμανική ηγεμονία, γραφειοκρατική εξουσία.

Αυτήν την ώρα μοναδική λύση για την Ευρώπη είναι η ανατροπή και διάλυση της ευρωζώνης και της ΕΕ με τους λαούς πρωταγωνιστές σε μια πορεία για να καταστούν οι χώρες τους κυρίαρχες και να χαράξουν νέους δημοκρατικούς και προοδευτικούς δρόμους για τις ίδιες και δρόμους ειρήνης και ισότιμης συνεργασίας μεταξύ τους για το καλό μιας νέας Ευρώπης.

Η Ελλάδα δεν έχει καμιά άλλη επιλογή από την άμεση έξοδο από την ευρωζώνη σε σύγκρουση και απειθαρχία με τους νεοφιλελεύθερους κανόνες της ΕΕ.

Η έξοδος της χώρας μας από την ευρωζώνη θα φέρει στη Ελλάδα νομισματική κυριαρχία, θα συνιστά το πρώτο βήμα για την κατάκτηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας, ενώ αποτελεί προϋπόθεση για την εφαρμογή ενός ριζοσπαστικού προγράμματος διεξόδου από την κρίση.

           Μετά το Brexit, η ελληνική έξοδος από το ευρώ με ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα γίνεται πολύ πιο αναγκαία, πολύ πιο ρεαλιστική και πολύ πιο επείγουσα.

Τσίπρας και Μητσοτάκης, μετά και το Βrexit και το μνημονιακό πολιτικό κατήφορο που ακολουθούν, περισσότερο φαντάζουν ως κατάλοιπα ενός εφιαλτικού παρελθόντος, παρά ως πολιτικά πρόσωπα που μπορούν να εκφράσουν κάτι μέσα στο λαό για το παρόν και το μέλλον του, πέρα από αδιέξοδα, στασιμότητα και εξαθλίωση”.

Για το Γραφείο Τύπου

28/6/2016