Δήλωση Δ. Στρατούλη, κατά την διάρκεια των σημερινών πλειστηριασμών στο Ειρηνοδικείο Αθήνας

0
933

Δελτίο Τύπου

«Σήμερα το κίνημα κατά των πλειστηριασμών ακύρωσε σ’ όλη τη χώρα δεκάδες πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών και λαϊκών περιουσιών.

Θα συνεχίσουμε από το Σεπτέμβριο τον αγώνα για να μην υπάρξουν αρπαγές σπιτιών και λαϊκών περιουσιών από τις τράπεζες, τα κερδοσκοπικά funds, τα “αρπακτικά” και το μνημονιακό κράτος, με το νέο πλέον σύστημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Σεβόμαστε τη γνώμη των τριών σωματείων που καλύπτουν τους εργαζόμενους της ΠΗΓΑΣΟΣ, που ζήτησαν να γίνει ο πλειστηριασμός, που την αφορούσε, γιατί θεωρούν ότι έτσι θα πάρουν μέρος των δεδουλευμένων τους και ότι θα τους προσλάβει ο νέος ιδιοκτήτης.

Τους είπαμε, όμως, δημόσια τη δική μας γνώμη ότι με βάση τον τροποποιημένο κώδικα της πολιτικής δικονομίας τα χρήματα από τον πλειστηριασμό της ΠΗΓΑΣΟΣ θα πάνε, και μάλλον όλα, στους τραπεζίτες και ότι δεν υπάρχει εγγύηση ότι νέος γνωστότατος ιδιοκτήτης Ιβάν Σαββίδης θα κρατήσει στη δουλειά τους ήδη εργαζόμενους.

Η ΛΑΕ ζητά και θα αγωνιστεί, ώστε να πάνε όλα τα χρήματα του σημερινού πλειστηριασμού της ΠΗΓΑΣΟΣ για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων και να δεσμευτεί ο νέος ιδιοκτήτης ότι δεν θα χάσουν την δουλειά τους.

Εάν αυτά δεν γίνουν, τότε οι μόνοι ωφελημένοι από το σημερινό πλειστηριασμό θα είναι οι τράπεζες, ο κύριος Σαββίδης και η διαπλοκή».

Αθήνα, 26/07/2017

Γραφείο Τύπου