Γιάννης Τόλιος: «Οι διαπιστώσεις του ΔΝΤ για το χρέος, αποτελούν ανοικτή ομολογία των υποδουλωτικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης»

0
483
γιάννης τόλιος

Γιάννης Τόλιος: «Οι διαπιστώσεις του ΔΝΤ για το χρέος, αποτελούν ανοικτή ομολογία των υποδουλωτικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης στην ευρωζώνη, αλλά ταυτόχρονα το βαθύ αντιλαϊκό καταπιεστικό και δεσποτικό χαρακτήρα της τελευταίας»

Σχετικά με την ανακοίνωση του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος και την εφαρμογή των Μνημονιακών μέτρων σε βάθος χρόνου, ο Γιάννης Τόλιος, μέλος της ΠΓ της ΛΑΕ και υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής, τόνισε ότι, «οι διαπιστώσεις του ΔΝΤ αποκαλύπτουν ανοικτά τρία πράγματα.

Πρώτον, το δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο και χρειάζεται βαθιά απομείωση του. Ο στόχος για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ σε βάθος χρόνου οδηγούν αναπόφευκτα σε μαζική εξαθλίωση και εξόντωση του ελληνικού λαού, ενώ ο στόχος για υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης με ένταση των υφεσιακών μέτρων είναι άκρως παραπλανητικοί και εξωπραγματικοί. Οι κυρίαρχες ελίτ της ευρωζώνης, με την επιβολή των αξιώσεων τους, δείχνουν το σκληρό, ταξικό, αντιλαϊκό χαρακτήρα του ευρωενωσικού οικοδομήματος.

Δεύτερον, οι διαπιστώσεις του ΔΝΤ, αποκαλύπτουν επίσης τις δουλικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης στο τελευταίο Eurogroup, στο όνομα της «πάση θυσία» παραμονής στην ευρωζώνη. Οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις θα εντείνουν τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού (ήδη τα λαϊκά νοικοκυριά έχουν χάσει πάνω από το 40% του εισοδήματος τους, κατά ομολογία του ευρωλάγνου διοικητή της ΤτΕ Γ.Στουρνάρα), καθώς στην καταβαράθρωση της οικονομίας και τον εξανδραποδισμό της νεολαίας σε ξένες χώρες. Ταυτόχρονα αποκαλύπτουν την υποκρισία και αθλιότητα της κυβέρνησης προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία, εμφανίζοντας τις αποφάσεις του Eurogroup να ανοίγουν λεωφόρους «δίκαιης ανάπτυξης» και να θέτουν ….«αριστερή σφραγίδα» στα Μνημόνια.!

Τρίτον, οι διαπιστώσεις του ΔΝΤ, αποκαλύπτουν τέλος την υποκρισία του υπερεθνικού ιμπεριαλιστικού οργανισμού που ενώ από τη μια αναγκάζεται να πει κάποιες αλήθειες, από την άλλη στηρίζει τις αντιλαϊκές επιλογές των Μνημονίων και πρωτοστατεί στην επιβολή μέτρων υπερ-φορολόγησης των λαϊκών στρωμάτων, συντριβής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, λεηλασίας της δημόσιας περιουσίας, κά.

Οι διαπιστώσεις του ΔΝΤ για τα αποτελέσματα των Μνημονιακών μέτρων (η Ελλάδα κρατάει στα σκήπτρα στο ποσοστό φτώχειας και ανισότητας από όλες τις χώρες της ευρωζώνης) και τις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές του Eurogroup, φέρνουν αναπόφευκτα στο προσκήνιο, την ανάγκη εναλλακτικής πολιτικής που με πολύ σαφή τρόπο διατυπώνει η «Λαϊκή Ενότητα». Διακοπή πληρωμής χρέους, κατάργηση λιτότητας, αποδέσμευση από ευρωζώνη,ρήξη με τις ευρωενωσιακές δεσμεύσεις, εθνικοποίηση τραπεζών, εφαρμογή προγράμματος παραγωγικής ανόρθωσης, μείωση ανεργίας, ενίσχυσης αγοραστικής δύναμης μισθών και συντάξεων, κά, ως αφετηρία φιλολαϊκής εξόδου της χώρας από την κρίση.

Το Γραφείο Τύπου 21.7.17