Γιάννης Τόλιος: Αντιπερισπασμό με «αναπτυξιολογία» επιχειρεί ο κ.Τσίπρας για να αποσιωπήσει τα μνημονικά μέτρα

0
176
γιάννης τόλιος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γιάννης Τόλιος: Αντιπερισπασμό με «αναπτυξιολογία» επιχειρεί ο κ.Τσίπρας για να αποσιωπήσει τα μνημονικά μέτρα φτωχοποίησης των εργαζόμενων και της εκρηκτικής ανεργίας ιδιαίτερα των νέων.

Με αφορμή την ομιλία του κ.Τσίπρα στην Κοζάνη, ο Γιάννης Τόλιος, μέλος της ΠΓ της ΛΑΕ και υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής, δήλωσε: «Ο Τσίπρας μιλώντας στην Κοζάνη σε ακροατήριο αερομεταφερόμενων κυ1ερνητικών στελεχών, αναφέρθηκε στην “παραγωγική ανασυγκρότηση», μετά από τη δουλική δέσμευση στα αφεντικά της Ευρωζώνης για την εφαρμογή 113 νέων επώδυνων “προαπαιτούμενων” ως το καλοκαίρι 2018 και την εξασφάλιση “πρωτογενών πλεονασμάτων” 3,5% του ΑΕΠ ως το 2022 για τα τοκοχρεολύσια των δανειστών. Ο κ.Τσίπρας, καλλιεργώντας το success story της “επερχόμενης” ανάπτυξης, επιχειρεί να παρακάμψει τη συζήτηση για τα εκρηκτικά αδιέξοδα που έχουν σωρεύσει στην ελληνική κοινωνία τα αλλεπάλληλα Μνημόνια, διοργανώνοντας περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια «φιέστες» για την καλλιέργεια ψευδαισθήσεων.

Ωστόσο τα Μνημονιακά μέτρα από τη φύση τους εντείνουν το “φαύλο κύκλο” της ύφεσης, φτωχοποίησης, υψηλής ανεργίας ιδιαίτερα των νέων, εντατικότερης λεηλασία της δημόσιας περιουσίας και παραπέρα συντριβής των θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων. Ήδη οι προβλέψεις για την αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,7% το 2017, αναπροσαρμόστηκαν στο 1,6%, ενώ η ανεργία σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως και στην Κοζάνη, ξεπερνάει το 30%. Ο κ. Τσίπρας μίλησε για ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ αποσιώπησε εντελώς το ξεπούλημα της ΔΕΗ, μίλησε για “δίκαιη ανάπτυξη” χωρίς να μιλήσει για την τεράστια μείωση των μισθών, την εξαέρωση των συντάξεων, τη μείωση των θέσεων εργασίας και την καταστροφή της παραγωγικής βάσης εξ’ αιτίας των Μνημονιακών πολιτικών.

Μετά από επτά χρόνια Μνημόνια, έχει πλέον αποδειχτεί, ότι οι μνημονιακές πολιτικές δρουν υφεσιακά, γεννούν φτώχεια, εκρηκτική ανεργία, παραγωγική παρακμή, κοινωνική ανισότητα, ενώ η παραμονή στην Ευρωζώνη οδηγεί σε ουσιαστική κατάργηση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας. Για τη Λαϊκή Ενότητα η αναστολή πληρωμής του χρέους με στόχο τη διαγραφή του, η αποδέσμευση από τη φυλακή της ευρωζώνης και η εφαρμογή προγράμματος παραγωγής ανόρθωσης, κατάργησης της λιτότητας και μείωσης της ανεργίας, αποτελούν βασικές προϋποθέσεις φιλολαϊκής εξόδου της χώρας από την κρίση.

Το Γραφείο Τύπου

13/7/2017